GDPR – Opći uvjeti internetske stranice sa kozmetikom Kupibrzo.hr u vlasništvu tvrtke Kupi Hitro d.o.o.

Sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja. 

Podaci o tvrtki

Kupi Hitro d.o.o.

Zgornje Pirniče 110a

1215 Medvode

Slovenija

IBAN: HR31 2340 0091 1700 1599 9 (PBZ)

SWIFT: PBZGHR2X

 

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati sljedeće informacije:
a) identitet tvrtke (ime i sjedište, broj registra)
b) podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
c) bitne vrijednosti robe i povrat novca (storniranje robe i garanciju)
d) dostupnost proizvoda (da svaki proizvod koji je na internetskoj stranici bude dostupan u razumljivom roku)
e) uvjete dostave proizvoda ili vršenja stornacije (način, mjesto i tok dostave)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno istaknute kao i sadrže li dodatne troškove ili troškove dostave
g) načine plačanja i dostave
h) vremensko trajanje ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od kupnje; osim toga i koliko kupca košta povrat proizvoda
j) objašnjenje postupka pritužbe sa uključenim podacima o kontakt osobi ili službi za kontakt s kupcima

Ponuda artikala

Artikli na Kupibrzo.hr su redovito ažurirani. Nastojimo pružiti adekvatne informacije o svakom proizvodu, te se ispričavamo zbog mogućih propusta. Sve eventualne greške nam možete javiti na [email protected] U slučaju da artikli nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.

Načini plaćanja

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja:
– gotovinom pri prijemu; U slučaju da ste za dostavu naveli drugu adresu, plaćanje pouzećem nije moguće.
– uplatom na tekući račun upravitelja Kupibrzo.hr – Kupi hitro d.o.o. (po ponudi/predračunu).
Kod narudžbe poštarina je besplatna.
Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu.

 

Cijene

Cijene sadrže 25% PDV-a. Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvijetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektronsku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvijeti fiksni i važe za ponuđača, kao i za kupca.
Sve posebne ponude na webshopu vrijede do navedenog datuma ili do isteka zaliha proizvoda na akciji.

Promocijski kodovi

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kadrova šaljemo promo kodove. Promo kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb “Potvrdi”. Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

ODSTUPANJE OD NARUČENE ROBE

Kod ugovora sklopljenog na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektroničku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.
Potrošač mora u najkasnije 14 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: Kupi Hitro d.o.o. Barletova 4z, 1215 Medvode, Slovenija.
Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo.

Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 14 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 14 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca.
Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje trajnom čuvanju svih osobnih podataka korisnika.
Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.
Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

 

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektroničke maile će sadržavati sljedeće: – jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne, – pošiljatelj će biti jasno vidljiv, – različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvijeti sudjelovanja u njima, – jasno će biti predstavljen način odjave iz istih, – želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštovati.

 

PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina kupibrzo.hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i video elementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja. Kupibrzo.hr i logotip su u vlasništvu tvrtke Kupi Hitro d.o.o.

Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošača. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu sa kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail [email protected] Postupak rješavanja pritužbi je tajan.
Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će postupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor riješi sporazumno.

 

OBAVIJESTI I E-NOVOSTI

Korisnik se slaže da ga pri prijavi na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Ponuđač se obavezuje da e-mail adrese korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenu.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normativima mi ne priznajemo nikakvog izvođača izvansudskoga rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnoga za rješavanje potrošačkoga spora koji bi potrošač mogao pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskome rješavanju potrošačkih sporova.

Navedena uredba proistječe iz Zakona o izvensudskome rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) broj 524/2013 Europskega parlamenta i Vijeća o internetskome rješavanju potrošačkih sporova te izmjeni Uredbe (EC) broj 2016/2004 i Direktive 2009/22/EC.

Zaštita osobnih podataka

Opće

Poduzeće se obvezuje da će osigurati povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske prodavaonice. Poduzeće će prikupljene osobne podatke koristiti isključivo za obavljanje usluga koje nudi. Poduzeće poštuje povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske prodavaonice, stoga će poduzeti sve što je potrebno kako bi ih se zaštitilo od bilo kakvih kršenja i zloupotreba. Osobni podaci korisnika jesu jedno od područja kojemu poduzeće posvećuje znatnu skrb i pozornost jer je svjesno osjetljive prirode toga područja.

Posredovanje korisnikovih osobnih podataka poduzeću nužno je u određenim slučajevima kako bi ponuđač kao osoba koja obrađuje podatke ispunilo svoje ugovorne obveze prema korisniku. Ovdje se nalazi popis osobnih procesora podataka za tvrtku.
Ponuđač trajno štiti prikupljene osobne podatke sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (Službeni list Republike Slovenije, broj 94/07) (ZVOP-1), Zakonu o elektroničkima komunikacijama (Službeni list Republike Slovenije, broj 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 i 40/17) i Općoj uredbi o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Uporaba osobnih podataka
Poduzeće za potrebe obavljanja usluga koje nudi prikuplja, vodi, obrađuje i pohranjuje ove korisnikove podatke:

 • ime i prezime
 • adresa za dostavu
 • naziv firme, odnosno pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)
 • porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)
 • adresu elektroničke pošte (korisničko ime)
 • lozinku u šifriranom obliku
 • kontaktni broj telefona
 • druge podatke koje korisnik dobrovoljno unosi u obrasce u internetskoj prodavaonici
 • druge podatke koje korisnik dobrovoljno dodaje naknadno u svojem profilu

Za pravilnost, potpunost i ažurnost podataka koje unose korisnici, poduzeće ne odgovara.
Ponuđač ne posreduje podatke trećim osobama, osim ugovornim izvođačima s kojima je sklopio ugovor o zaštiti osobnih podataka i koji imaju ugovornu obvezu uvažavanja jednakih standarda zaštite osobnih podataka, kao i ponuđač.
Ponuđač prikuplja osobne podatke uz izričito dopuštenje, odnosno suglasnost pojedinaca. Suglasnosti se čuva s njihovim sadržajem i sadržajem obrasca s kojim je dobivena.
Zbirke osobnih podataka ponuđač čuva na području Republike Slovenije te ih ne prenosi u druge države.

Namjena korištenja

Osobni podaci dobiveni preko web stranice www.kupibrzo.hr su namijenjeni isključivo za potrebu online kupnje te se koriste isključivo za izvedbu i dostavu narudžbe.
Suglasnost o pohrani, obradi i posredovanju osobnih podataka s sudjelovanjem u nagradnim igrama ili pretplati na e-novosti preko elektroničke pošte, korisnik daje tvrtki Kupi hitro d.o.o. dopuštenje za obradu i pohranu unesenih osobnih podataka sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Korisnik daje suglasnost tvrtki Kupi hitro d.o.o. da skupljene podatke obrađuje za namjenu istraživanja uzorka, anketiranja i statističke obrade podataka, utvrđivanje korištenja usluga, prilagođavanje ponude i segmentacije, za istraživanje tržišta, obavijest o ponudama, novosti i pogodnostima, za slanje novosti preko e-pošte, telefonskog broja i drugog oglasnog materijala, obavijesti o novostima web mjesta www.kupibrzo.hr i tvrtke Kupi hitro d.o.o. i povezanih osoba te za drugu upotrebu podataka za koju je korisnik dao izričitu suglasnost. Skupljeni podaci neće biti preneseni trećim osobama.
Navedene podatke tvrtka Kupi hitro d.o.o. može koristiti za vlastite potrebe do zahtjeva za uklanjanje osobnih podataka iz baze. U vrijeme upravljanja osobnim podacima korisnik na vlastiti zahtjev ima pravo pogleda i ažuriranja osobnih podataka u bazi podataka.

Provedba politike privatnosti
Poduzeće, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, uređuje zaštitu osobnih podataka uvažavajući Pravilnik o zaštiti osobnih podataka.
Sve osobe koje su stalno ili honorarno zaposlene u poduzeću, a koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnika, upoznate su s odredbama Pravilnika o zaštiti osobnih podataka i dužnostima zaštite osobnih i drugih podataka te su dužne uvažavati te odredbe o osiguravanju povjerljivosti osobnih podataka i privatnosti korisnika internetske prodavaonice. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi neograničeno, odnosno i nakon isteka odnosa s poduzećem.

Zaštita djece
Poruke oglašavanja bit će jasno prikazane (uvažavajući dob) i jasno odvojene od igara i natjecanja. Svaka komunikacija namijenjena djeci bit će primjerena njihovoj dobi i neće iskorištavati povjerenja djece, nedostatka iskustva ili osjećaja lojalnosti. Ponuđač ne smije primati narudžbe od nekoga za koga zna ili sumnja da je dijete, bez izričitoga dopuštenja njegovih roditelja ili staratelja.

Ponuđač bez izričite dozvole roditelja ili staratelja ne smije prihvaćati nikakve osobne podatke koji se odnose na djecu. Korisnik također ne smije izdavati podatke dobivene od djece trećim osobama, iznimka su roditelji, odnosno staratelji. Ponuđač ne smije nuditi slobodan pristup proizvodima ili uslugama koje su štetne za djecu.

Pravo na izvješćivanje i brisanje
Obavijesti o stanju narudžbe: Pridržavamo pravo obavijestiti vas na broj telefona koji ste upisali u postupku narudžbe, odnosno uputiti poruku kad je vaša narudžba otpremljena i ako od 3 do 5 dana niste preuzeli artikle. Ako niste preuzeli artikle više od 5 dana, pridržavamo pravo pozvati vas na posredovani broj telefona, kao podsjetnik za preuzimanje artikala. Kupce o stanju narudžbe istodobno izvješćujemo preko elektroničke poruke.
Obavijesti: Nakon prijave na obavijesti vaše ime, broj telefona i elektronička adresa će se, uz vaše dopuštenje, koristiti u promotivne svrhe dok se ne odjavite iz izvješćivanja. Na primanje obavijesti prijavljeni ste samo ako je uz narudžbu označeno kvačicom posebno polje koje vam omogućuje prijavu na obavijesti.
Iz baze primatelja obavijesti možete se odjaviti bilo kada, i to porukom na [email protected] ili klikom na poveznicu »Odjavi ovdje« na dnu promotivnih elektroničkih poruka.

Svaki pojedinac od kojega ponuđač prikuplja, pohranjuje i obrađuje njegove osobne podatke ima ova prava u vezi s tim podacima:

 • Pravo na brisanje – ako pojedinac više ne želi da ponuđač obrađuje njegove osobne podatke (i pod uvjetom da nema zakonskih razloga za njihovo daljnje čuvanje), od ponuđača može bilo kada zahtijevati brisanje svojih podataka.
 • Pravo na informaciju o tome koliko se dugo pohranjuju njegovi osobni podaci.
 • Pravo na zahtjev za popravak, brisanje ili ulaganje prigovora.
 • Pravo na prenosivost – pojedinac može, ako to želi, od ponuđača koji obrađuje podatke zahtijevati informaciju o svojim osobnim podacima koje je ponuđač posredovao upravitelju, u strukturiranome opće korištenom i strojno čitljivom obliku.
 • Pravo na pravna sredstva i sankcije – pojedinac ima pravo uložiti prigovor kod nadzornog organa, a i pravo na pravna sredstva protiv odluke nadzornog organa ili u slučaju ne poduzimanja mjera nadzornog organa, pravo na odštetu i odgovornosti.
 • Pravo ne podliježe mjerama koje proistječu samo iz profiliranja, analize ili predviđanja uporabom automatiziranih sredstava obrade.
 • Pravo na povlačenje suglasnosti – pojedinac ima pravo na povlačenje suglasnosti za daljnju obradu osobnih podataka, naročito u slučaju izravnoga marketinga.

Postupak korištenja prava
Upoznat sam s tim kako sve gore navedene zahtjeve koji se tiču korištenja prava u vezi s osobnim podacima mogu uputiti u pisanom obliku na ponuđača, i to na elektroničku adresu: [email protected]
Upoznat sam s tim kako ponuđač za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju korištenja prava u vezi s osobnim podaci od mene može zahtijevati dodatne podatke, a poduzimanje mjera može odbiti samo ako dokaže kako me ne može pouzdano identificirati.
Upoznat sam s tim kako ponuđač na moj zahtjev, na osnovi kojeg koristim svoja prava u vezi s gore navedenim osobnim podacima, može odgovoriti bez nepotrebne odgode i najkasnije u roku od mjesec dana od primitka zahtjeva.

Poduzeće pohranjuje osobne podatke pojedinca do opoziva suglasnosti za pohranu i obradu podataka pojedinca. Korisnik može opozvati suglasnost za primanje elektroničkih poruka (što će učiniti tako što će uputiti pisani zahtjev ponuđaču na elektroničku adresu: [email protected]) ili zahtijevati da poduzeće smjesta učinkovito i trajno izbriše njegove osobne podatke, tako što će u potpunosti izbrisati korisnikov korisnički profil kod ponuđača.

Dodatno
Sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka poduzeće ima obvezu štititi osobne podatke korisnika njegove internetske prodavaonice. Poduzeće neće ni pod kakvim uvjetom, bez izričite suglasnosti korisnika, posredovati osobne, odnosno druge podatke korisnika trećoj osobi, odnosno neće omogućiti uvid u osobne, odnosno druge podatke korisnika trećim osobama, osim ako to od njega zahtijevaju državne vlasti, ako je takva obveza definirana zakonom ili dobronamjerno jer je takvo poduzimanje mjera potrebno za postupke pred sudom ili drugim državnim organima te za zaštitu i ostvarenje zakonitih interesa poduzeća.

Svi osobni i drugi podaci koje će korisnik posredovati prilikom prijave u internetsku trgovinu, kao i prilikom narudžbe kupnje proizvoda, uključujući sadržaj narudžbi, čuvat će se sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Poduzeće neće koristiti te podatke u svrhu koja bi bilo kako naštetila korisnika ili drugoj upletenoj osobi. Poduzeće neće koristiti podatke korisnika za slanje promotivne elektroničke pošte ili drugoga nepoželjnog promotivnog materijala, osim za slanje onih promotivnih obavijesti na koje će se korisnik naručiti, odnosno s kojima će se izričito slagati. Poduzeće može koristiti podatke u anonimiziranome sumarnom obliku u svrhu statističke analize. Povjerljivost osobnih i drugih podataka korisnika neće biti kršena ni u kakvom obliku.

Poduzeće će voditi osobne podatke korisnika u zbirki osobnih podataka samo onoliko vremena koliko je nužno kako bi se ostvario cilj za koji se osobni podaci prikupljaju i vode.

Poduzeće će dostavnoj službi povjeriti samo one podatke koji su potrebni za dostavu proizvoda kupljenih u internetskoj prodavaonici (podaci o prijamniku, adresa za dostavu, broj telefona za obavijest o dostavi paketa i/ili rješavanje poteškoća prilikom dostave i adresu elektroničke pošte za obavijest o statusu dostave paketa). Poduzeće će putem elektroničke pošte stupiti u kontakt s korisnikom ako je to potrebno za provedbu kupnje u internetskoj prodavaonici, odnosno kupnje u internetskoj prodavaonici dođe do poteškoća.

Komunikacija
Ponuđač će stupiti u kontakt s korisnikom preko sredstava komunikacije na daljinu samo ako se korisnik izričito ne protivi tome.
Elektroničke poruke oglašavanja sadržavat će sljedeće:
– bit će jasno i nedvojbeno označene kao oglašavače poruke,
– pošiljatelj će biti jasno naveden,
– različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve, a također će biti jasno definirani uvjeti sudjelovanja u njima,
– jasno će biti predstavljen način odjave od primanja oglašavačkih poruka,
– želju korisnika o ne primanju oglašavačkih poruka, ponuđač će izričito poštivati.

Kolačići i oglašavanje
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računala prilikom posjeta našega web-mjesta i ne štetu vašoj strojnoj ili programskoj opremi. Njihova je pohrana pod potpunim nadzorom tražilice koju koristi korisnik – tamo se pohrana kolačića može po želji ograničiti ili onemogućiti.

Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

Uporabu kolačića u Europskoj uniji (EU) definira Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama 2002/58/EC, a njezin je članak koji se odnosi na kolačiće i slične tehnologije izmijenjen Direktivom 136/2009.

U slovenskome zakonodavstvu uporabu kolačića definira Zakon o elektroničkim komunikacijama, odnosno ZEKom-1 (Službeni list broj 109/2012), a njegov članak 157. predstavlja pravnu osnovu za brigu o privatnosti korisnika Interneta.

Internetska stranica www.kupibrzo.hr za rad stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke, ali prate aktivnosti posjetitelja i zanimanje u svrhu osiguravanja boljeg korisnikova iskustva. S uporabom internetske stranice posjetitelji daju suglasnost s njihovom uporabom.

Zašto su kolačići potrebni? 
Kolačići su od temeljnoga značenja za osiguravanje korisniku prihvatljivih internetskih usluga. Interakcija između internetskoga korisnika i web-mjesta brža je i jednostavnija s uporabom kolačića. Zahvaljujući njima web-mjesto pamti preferencije i iskustvo pojedinca i tako štedi vrijeme, a pretraživanje po web-mjestima jest učinkovito i ugodno.

Poduzeće svakome korisniku na početku svake uporabe internetske prodavaonice dodjeljuje kolačić za identifikaciju, praćenje kupovne košarice i osiguravanje praćenja koje se u pohrani poslužitelja pohranjuje samo dok traje posjet internetskoj prodavaonici te se briše nakon sat vremena neaktivnosti. Na osobno računalo korisnika poduzeće može pohranjivati i neke trajne kolačiće, poput identifikacijskoga broja korisnika u šifriranom obliku za prepoznavanje prilikom sljedećega posjeta internetske prodavaonice ili ocjene artikala, zahvaljujući kojima korisnik zna koje je artikle već ocijenio, a izravno i kolačiće vanjske usluge Google Analytics, koja služi analizi posjeta web-mjesta. Poduzeće može koristiti te podatke u anonimiziranome sumarnom obliku u svrhu statističkih analiza. Za potrebe osiguravanja internetske sigurnosti poduzeće također prikuplja IP-adrese s kojih korisnici pristupaju internetskoj prodavaonici.

Onemogućavanje kolačića

Koristimo sljedeće kolačiće:

Ime kolačića Trajanje Opis
1P_JAR 1 mjesec google
NID 6 mjeseci google
PH_HPXY_CHECK Do kraja sesije CMS sistem, čuvanje sesije korisnika
pll_language 1 godina Kolačić s kojim zapamtimo izabrani jezik stranice
__unam 9 mjeseci rješenje za dijeljenje sadržaja ShareThis
__sharethis_cookie_test__ Do kraja sesije rješenje za dijeljenje sadržaja ShareThis
__stid 1 godina rješenje za dijeljenje sadržaja ShareThis
__uset 1 dan rješenje za dijeljenje sadržaja ShareThis

 

Google Analytics

Ime kolačića Trajanje Opis
_ga 2 godine Statistika pregleda web stranice
_gat 10 minuta Za kontrolu broja poslanih zahtjeva Google Analytics.
_gid 24 sata Za razlikovanje među korisnicima.
_utmx 2 godine Analitika web stranice
_utmxx 2 godine Analitika web stranice
fr 1 mjesec Delovanje Facebook vtičnika

 

Podatke koje prikupljamo pomoću vlastitih kolačića nećemo proslijediti trećim stranama.

 

Kontrola kolačića

O upotrebi kolačića odlučujete sami. Kolačiće možete uvijek u cijelosti ili djelomično prihvatiti, odbiti, ukloniti odnosno onemogućiti ih.

Upute za upravljanje kolačićima:

 

Google Chrome

1.Kliknite »Alatke« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite »Postavke«.
2. Kliknite »Pokaži napredne postavke«, približite se dijelu »Privatnost« i kliknite dugme »Postavke sadržaja«.
3. Izaberite »Dopusti postavljanje lokalnih podataka«.

 

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

1.Kliknite na »Alatke« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite »Internet opcije«, zatim kliknite na karticu »Privatnost«.

2.Provjerite da li je razina vaše privatnosti postavljena na srednju ili manju, koja će omogućiti korišćenje kolačića u web pretraživaču.
3. Postavka iznad srednje razine će onemogućiti korištenje kolačića.

 

Mozilla Firefox

 1. Kliknite »Alatke« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite »Opcije«. >
  2. Zatim izaberite ikonicu »Privatnost«. >
  3. Kliknite »Kolačići« i izaberite opciju »Dozvoli web stranicama da stvore kolačiće«.

 

Safari

 1. Kliknite ikonicu na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite opciju »Postavke«.
  2. Kliknite »Privatnost«, zatim označite opciju »Isključi korištenje kolačića od trećih strana i oglašavanje kolačića«.
  3. Kliknite »Sačuvaj«.

 

Kako upravljati kolačićima na računalu Mac

Ako želite omogućiti kolačiće naše web stranice, slijedite dolje navedene upute.

 

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

 1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite opciju »Postavke«.
  2. Pomaknite se prema dolje do »Kolačići« u odeljku »Primljene datoteke«.
  3. Izaberite opciju »Nikad ne pitaj«.

 

Safari on OSX

 1. Kliknite »Safari« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite opciju »Postavke«.
  2. Kliknite »Privatnost« i zatim »Omogući kolačiće«.
  3. Izaberite »Samo na posjećenim stranicama«.

 

Mozilla and Netscape on OSX

 1. Kliknite »Mozilla« ili »Netscape« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite opciju »Postavke«.
  2. Pomaknite se prema dolje do »Kolačići« pod »Privatnost i sigurnost«.
  3. Izaberite »Dozvoli kolačiće samo za izvornu web stranicu«.

 

Opera

 1. Kliknite »Menu« na vrhu vašeg web pretraživača i izaberite »Postavke«.
  2. Zatim izaberite »Opcije« i »Napredno«.
  3. Izaberite opciju »Omogući kolačiće«.

 

Ažurirano: 19.06. 2018